10.9.10

Uluslararası "Naci Talat" Portre Karikatürleri Sergisi, Kıbrıs

ULUSLARARASI “NACİ TALAT” PORTRE KARİKATÜRLERİ SERGİSİ (KIBRIS)
KONU: “Naci Talat Portre Karikatürleri...
”NACİ TALAT ÖZGEÇMİŞ:
10 Mart 1945 yılında, Mağusa'nın (Kıbrıs) Büyükkonuk köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Lefkoşa'da tamamladıktan sonra 1962 yılında Ankara Universitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı. 1963 Toplumlararası Çarpışmalar nedeni ile ile tahsiline ara verip Erenköy Harekatı'na katıldı. 1971 yılında, Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Öğrenciliği sırasında, Öğrenci kuruluşlarında çeşitli kademelerde görev aldı. Kıbrıs Türk Ulusal Öğrenci Federasyonu'nun ilk başkanlığını yaptı.
1972 yılında Lefkoşa'da başladığı avukatlık mesleğine, milletvekili seçldiği 1976 yılında ara verdi. 1975 yılında Kıbrıs Türk Federe Devleti ve 1983 yılında Kuzey Kıbrıs Kurucu Meclisleri’nde Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin temsilcisi olarak bulundu. Hiç ara vermeden 20 Haziran 1976, 28 Haziran 1981, 23 Haziran 1985 tarihli genel seçimlerde milletvekili seçildi. 6 Mayıs 1990 tarihli seçimde milletvekili seçildiği halde iktidarın anti-demokratik uygulamalarını boykot etti, Meclis'e girmedi.
1972 ile 1991 yılları arasında Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin Genel Sekreterliğini yapan Naci Talat, yaşamını Kıbrıs Türk Toplumu’nun barış ve demokrasi mücadelesine adadı.
Kıbrıs Türk siyasi yaşmına yön veren önemli siyasetçilerin başında gelen efsanevi lider, 26 Haziran 1991 tarihinde, Londra'da sevdiklerine ve mücadelesine veda etti.
EN SON KATILIM: 15 Ekim 2010
TEKNİK BİLGİLER:
Ölçü: A4... En fazla 100-300 dpi... En fazla bir eser... Siyah-beyaz veya renkli...
Her katılımcı isim, soyisim, adres, telefon, e-posta adresini yazacaktır...
Karikatürler aşağıdaki e-posta adresine gönderilecektir:
yeniakrep@kibris.net

TELİF HAKLARI:
Yarışmaya gönderilen tüm karikatürler, kart, poster, albüm, gazete, magazin, kitap ve benzeri tekniklerle basılıp çoğaltılabilecektir. Katılımcıların, bütün bukoşulları kabul ettikleri ve gönderdikleri eserlerin yeni baskısı veya kullanımıhalinde, gelecekte herhangi bir mali tazmin istemeyeceklerinin bilincinde oldukları kabul edilecektir.
ÖDÜLLER:
Birincilik Ödülü (Plaket) Bir Kişiye
İkincilik Ödülü (Plaket) İki Kişiye
Üçüncülük Ödülü (Plaket) Üç Kişiye
SERGİ:
Ekim 2010 (Naci Talat Vakfı, Lefkoşa – Kıbrıs)
DÜZENLEYİCİLER:
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ (FECO-KIBRIS)
NACİ TALAT VAKFI
Naci Talat fotoğrafları için aşağıdaki web sitesini ziyaret ediniz:
http://www.nacitalat.com/

Hiç yorum yok: