5.8.10

Şehir konulu 1. Uluslararası Sofya Karikatür Sergisi 2010

1. Uluslararası Sofya Karikatür Sergisi 2010 – Bulgaristan
Sofya Belediyesi, Bulgaristan Ressamlar Birliği Karikatür Şubesi, FECO Bulgaristan ve SRN Bulgaristan işbirliğiyle düzenleniyor.
Konu: Hangi şehir?! (What City?!)
Onsuz yapamadığımız kent.
Geniş kapsamlı bir konu: Bütün o stres, çöp, karmaşa, trafik tıkanıklığı, karışıklık, pislik, aşırı yapılaşma, yabancılaşma, saldırganlık, keskin tabakalaşma, izdiham, gürültü, kalabalıkların ortasında hissedilen yalnızlık, hastalıksız yaşam (kent sakinlerinin yakayı pek kurtaramadığı - alerjiler konusunda asfalt katsayısı diye bir şey var mesela), yeterli fiziksel hareketten yoksunluk, insanlığın ticari bir mal derekesine indirilmesi; su, ısınma, hizmetler ve enerji konularında yaygın yetersizlik; hasılı, bugün için uzakmış gibi gelen, ama öngörülebilir bir gelecekte pekala gerçeğe dönüşebilecek olan bütün o mahşer...
Burası işte, yaşadığımız yer: onsuz yapamadığımız şehir.
1. aşama son katılma: 30 Ağustos 2010 - Baştan her katılımcı en çok 3 adet eserini internet yoluyla şu adrese gönderecektir (JPEG, iyi çözünürlük, her eser max 700 KB): contest@whatcity.eu Seçilen en iyi 120-150 eser 2. aşamaya hak kazanacaktır.
2. aşama son katılma: 15 Eylül 2010 – Posta veya e-mail ile haber verilen hak kazananlar, imzalı orijinallerini verilen tarihe kadar ulaştıracaklardır – kopiler kabul edilmeyecektir. Vaktinde gelmeyen (ve iptal edilen) eserlerin yerine yedekteki izleyen eserler sahiplerinden istenecektir.
Ödüller: Birincilik: 2000 €, İkincilik: 1000 €, Üçüncülük: 500 €; 10 adet Özel Ödül.
Katılımcı mesajında her eser için şu bilgileri belirtecektir: name (katılımcı adı), surname (soyadı), address (tam adresi), e-mail (elmek), title (eser adı) veya number (eser dijital baskı ise numarası).
Eserler daha önce ödül kazanmış olmamalıdır. Bu şekilde gönderilen eserlerden jüri 120-150 tanesini seçecek ve eser sahiplerinden, ödüllendirme ve albüm basımı için bu eserlerin orijinallerini geleneksel posta yoluyla göndermelerini isteyecektir. 120-150 eserin tümü sergilenecektir. Bunların ölçüleri DIN A4 (210x297mm) ile DIN A3 (297x420mm) arasında olmalı, kaliteli kağıda yapılmalı, katlama ya da paspartu/çerçeve olmamalıdır. Her eserin arka yüzünde full name (katılımcı adı soyadı), address (tam posta adresi), e-mail (elmek), title (eserin adı) veya number (eser dijital baskı ise numarası) okunaklı biçimde yer almalıdır.
Teknik: Serbest. Siyah-beyaz veya renkli; yazısız. Dijital yoldan üretilen işler kabul edilir, ancak bunlar sanatçı tarafından (ıslak) imzalanmalı ve numaralanmalıdır. Orijinal eserlerin fotoğrafları veya (foto)kopileri yarışmadan elenecektir.
Sergi 20 Ekim 2010 tarihinde Sofya Şehir Galerisi’nde açılacak, ayrıca eserlerin büyütülmüş kopyaları Ulusal Kültür Sarayı arkasındaki köprüye asılarak izlenime sunulacaktır.
Sergilemelerden sonra ödül kazanmış eserler dışındaki işler sahiplerine albümle birlikte geri gönderilecektir. Ödül kazanan eserler Sofya Şehir Galerisi’nin mülkiyetine geçer ve koleksiyonda saklanır.
Albüm: Sergiye seçilenlere ve ödül kazananlara albüm ücretsiz gönderilecektir. Sonuçlar yarışma sitesinde açıklanacaktır: http://www.whatcity.eu
Telif: Seçilen eser sahipleri bunların sadece tanıtım amaçlı kullanımına izin vermiş sayılır.
Satış: Eserinin satılmasını dileyen sanatçı bunu eserin arka yüzünde avro cinsinden fiyat olarak belirtmelidir. Bu fiyattan satış halinde %30 galeri payı alınacaktır.
http://cartoonart.eu/, http://cartoonbg.com/

Hiç yorum yok: