4.7.10

Rusya'da “Üniformal Yozlaşma” Karikatür Yarışması 2010

Uluslararası “Üniformal Yozlaşma” Karikatür Yarışması 2010, Moskova - Rusya
Tüm çizerlere açık bir yarışma.
Konu: Üniformal Yozlaşma: Rüşvet. Rusya’da insan haklarını koruma ve bu konuda yardım amaçlı bölgelerarası devlet kuruluşu “Spravedlivost” ile internet yayın portali “S-pravdoy.ru” çalışanları tarafından düzenlenen yarışmada, yozlaşmış polis memurları ve savcıların, rüşvet kabul eden yargıçlar ve gümrük görevlileri ile devlete zarar verme pahasına asalaklığı sürdüren diğer kamu görevlilerinin çizilmesi isteniyor. Özellikle kendi çıkarları için rejimin, üniformanın, cüppenin saygınlığını lekeleyenlere mercek tutulması bekleniyor: yasadışı komisyonlardan pay alarak yaşayanlara, teftiş mesleğini aile işine çevirenlere.
Teknik / Sayı: Serbest. Islak imzalı dijital çalışmalar (A4, JPEG, 300 dpi) ile daha önce yarışmalara katılmış, hatta ödül almış eserler de gönderilebilir.
Geleneksel posta yoluyla katılanlar her eserin arka yüzüne ad, adres ve e-mail bilgilerini yazmalıdır.
E-posta yoluyla katılanlar taranmış eser dosyasını ekledikleri mesajın konusu olarak “Uniformal Corruption cartoon contest” yazmalı, mesajda ise katılımcının ad, adres ve e-mail bilgileri yer almalıdır.
Ödüller: 1.000, 500, 330 $ (Nakit ödüller vergiye tabidir). Ayrıca 10 adet Onur Diploması. Seçilen 100 eser (internet oylamasıyla bir tanesine Halk Ödülü verilir) yarışma albümünde yayınlanacaktır.
Yarışma sergisi Moskova’da açılacaktır.
Karikatürler geri verilmez, düzenleyenler tarafından telif ödemeden kullanılabilir.
Jüri: Mikhail Zlatkovsky (Karikatürcü, Başkan), Sergey Tunin (Karikatürcü), Andrey Stolbunov (Avukat, «Spravedlivost» yönetim kurulu üyesi), Dmitriy Baranovskiy («Spravedlivost» başkan yrd.).
Son katılma: 01 Ağustos 2010
Kaynaklar: cartoonblues ; http://en.s-pravdoy.ru/ .
Yarışma adresi: 127006, Moscow, st. Dolgorukovskaya, d. 38, str. 2., Office of Kollegiya advokatov "Zakon i Chelovek", MOO "Justice" contest, RUSSIA
E-mail: konkurs@s-pravdoy.ru ; konkurs.spravdoy@gmail.com .

Hiç yorum yok: