9.5.10

Serbest ve Çevre konulu 37. Piracicaba Sergisi 2010

37. Piracicaba Uluslararası Mizah Sergisi 2010 - Brezilya
Konu: Serbest
Çeşitli dallarda (category) düzenleniyor:
Karikatür (Cartoon)
Siyasi karikatür: Güncel haber konularının grafik anlatımı (Charge)
Portre karikatür (Caricature)
Bant karikatür (Strip)
Öncü mizah (Vanguard): Bu dalda Çevre (Environment) konulu ve sadece internetten yollanan eserler, her katılımcıdan en çok 2 adet ve ikisi bir mesaja ekli olarak, kabul edilecektir (JPEG format ve 300 DPI). Adres: premiomeioambiente@salaodehumor.piracicaba.sp.gov.br
Ayrıca mizahi nitelikli heykel çalışmaları da katılabiliyor.
Boyut: Kağıt üzerindeki işler için en fazla A3 (42 x 30 cm). Heykelde en fazla yükseklik 42, derinlik 30, genişlik 30 cm.
Teknik: Serbest.
Sayı: Her dalda en çok 2 eser. Eserler son katılma tarihine kadar yayınlanmamış ve ödül kazanmamış olmalı. Dijital baskı eserler No:01 olarak numaralanmış olmalı. Her eserin arka yüzüne katılım dalı, sanatçı adı, adresi, tel no, elmek, vergi kimlik no, nüfus kimlik no, banka bilgileri (category, author’s full name, full address, phone number, e-mail, CPF and RG number, banking data) yazılmalıdır. Ayrıca katılım formu (registration form) eklenmeli, biyografi ve foto yollanmalıdır.
Vanguard kategorisinde eser yollayanlar, mesaja şu bilgileri eklemelidir: sanatçı adı, adresi, tel no, elmek, nüfus kimlik no, vergi kimlik no, banka hesap bilgisi (name, full address, telephone number, e-mail, Identity Card (ID), CPF and bank data).
Çalıntı, kopya, kuralları ihlal durumunda ödül iptal edilir.
Ödüller:
Her dalda Birincilik için 4.000 R$ ve bu birincilerden en başarılı eser sahibine 5.000 R$ tutarında Büyük Ödül verilecektir. Portre karikatür dalında ayrıca 3,131.11 R$ tutarında Piracicaba Şehir Meclisi Ödülü var.
Son katılma: 03 Ağustos 2010. (Güney Amerika ülkelerine Türkiye'den bir gönderinin ulaşması en az bir ay sürmektedir. Bu yüzden eserlerin en geç bir ay önceden ve en azından uçakla yollanması tavsiye edilir).
Değerlendirme: 07-08 Ağustos
Ödüllerin açıklanması: 21-22 Ağustos
Sergi ve Ödül Töreni: 28 Ağustos 2010. Etkinliğin bittiği tarihten itibaren eserlerinin geri yollanmasını isteyenler bunu katılım formunda açık biçimde beyan etmelidir. Bunun dışında eserler geri verilmez.
Kaynak: tabrizcartoons
WEB: http://www.salaodehumor.piracicaba.sp.gov.br/
Adres: 37th INTERNATIONAL HUMOR EXHIBITION OF PIRACICABA, Secretaria de Ação Cultural - Avenida Maurice Allain, 454 - CEP 123.405-123 - Piracicaba - SP Brazil.

Hiç yorum yok: