16.4.10

Aliağa'da "Çevre ve Sanayi" konulu karikatür yarışması

KARİKATÜR YARIŞMASI (Dikkat: 27 yaş altı tüm genç çizerler katılabilir. Bkz: http://www.aliaga.bel.tr/images/2009/kent-konseyi-katilim-formu.doc . Yaş sınırı konusunda uyarı notu gönderen Kenan Bey'e çok teşekkürler.)
Aliağa Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği "Çevre ve Sanayi" konulu ödüllü karikatür yarışması düzenliyor. Kent Konseyi Gençlik Meclisi kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen İlköğretim birinci ve ikinci kademe, lise ve lise üzeri olmak üzere dört ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan yarışmaya her yaşta çizer katılabilecek. Ayrıca her kategoride dereceye giren dört kişiye çeşitli ödüller verilecek. Birincilere; lise üzeri kategorisinde Netbook, lise kategorisinde fotoğraf makinesi, ilköğretim kategorisinde bisiklet hediye edilecek. Katılımcılar özgeçmiş ve 1 adet fotoğrafları ile okul idarelerinden, Aliağa Belediyesi Konservatuarı'ndan veya internetten temin edebilecekleri katılım formunu doldurarak, karikatürlerini en geç 14 Mayıs 2010 tarihi mesai bitimine kadar elden veya posta yoluyla Aliağa Belediyesi Konservatuarı Aliağa - İzmir adresine ulaştırmaları gerekiyor. Yarışmaya gönderilen karikatürlerin daha önce yayınlanmamış ve ödül almamış olması, karikatürlerin en az A4 en çok A3 boyutunda olması gerektiği açıklanırken her yarışmacı en fazla üç eserle yarışmaya katılabilecek. 5 kişilik seçici kurulun kararı sonucu ödül töreni 24 Mayıs'ta Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'de yapılacak. Ayrıca yarışmaya katılan tüm eserler 24 - 31 Mayıs tarihleri arasında Tüpraş HEM' de sergilenecek.
* Yarışma yaş gruplarına bağlı olarak 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek olup genç çizerlerin katılımına açıktır.
* Yarışmanın konusu tüm kategoriler için “ÇEVRE ve SANAYİ” olarak belirlenmiştir.
* Katılımcılar “özgeçmiş” ve “bir adet fotoğraf” ile okul idarelerinden, Aliağa Belediyesi Konservatuarı'ndan veya internetten temin edilebilecek “katılım formu”nu doldurarak, karikatürlerini en geç 14 Mayıs 2010 tarihi mesai saati bitimine kadar, elden veya posta-kargo yoluyla Aliağa Belediyesi Konservatuarı’na ulaştıracaktır.
* Eserlerin arkasına katılımcı ad-soyad ve iletişim bilgilerinin yazılmış olması gerekmektedir. Kime ait olduğu tespit edilemeyen eserler hususunda organizasyon sorunluluk kabul etmeyecektir.
* Yarışmaya gönderilen karikatürlerin daha önce yayınlanmamış ve ödül almamış olması esastır. Aksi tespit edildiğinde karikatürün ödül almış olması halinde ödül geçersiz sayılacaktır.
* Karikatürlerin boyutu “en az A4 en çok A3 boyutunda” ve “orijinal” olmalıdır (ıslak imzalı olması kaydıyla dijital baskılar da kabul edilebilecektir).
* Her bir katılımcı en fazla 3 eser ile katılabilir.
* Yarışmaya katılan tüm eserler 24-31 Mayıs 2010 tarihlerinde sergilenecek olup dereceye girmeyen çalışmalar istendiğinde sahipleri tarafından alınabilecektir. Dereceye girmiş eserler ise iade edilmeyecektir.
* Katılımcı, katılım formunu doldurmakla yarışmaya katılacağı karikatür(ler) üzerinde haiz olduğu ve FSEK’un 21. ve 25. madde hükümlerinde tanımlanan haklarını herhangi bir süre, yer ve sayı kısıtlaması olmaksızın Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne devrettiğini ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin söz konusu karikatürleri sergilemek, arşivinde tutmak, internet ortamında ve sair şekillerde yayınlamak sureti ile ve bunlarla sınırlı olmaksızın dilediği her şekilde kullanmasına muvafakatinin olduğunu peşinen beyan ve kabul etmektedir.
* Katılımcı formları okul idareleri tarafından Aliağa Belediyesi Konservatuarı’na en geç 14.05.2010 tarihinde teslim edilecektir. Değerlendirmeler Seçici Kurulca yapılacak olup sonuçlar bir ödül töreni ve çeşitli etkinliklerle 23.05.2010 tarihinde Halk Eğitim Merkezi’nde açıklanacak ve tüm eserler Mayıs ayı sonuna kadar sergilenecektir.
* Dereceye giren katılımcılar, plaket ve ayrıca sponsor kuruluşlar tarafından verilecek hediyelerle ödüllendirilecektir.
YARIŞMA KONUSU: “ÇEVRE ve SANAYİ”
SON BAŞVURU TARİHİ: 14.05.2010
ÖDÜL TÖRENİ YER VE TARİHİ: 24.05.2010 Halk Eğitim Merkezi - Aliağa
SEÇİCİLER KURULU:
1-Abidin Köse, Karikatürcü
2-Baki Murat Top, Karikatürcü
3-Zeynep Gargi, Karikatürcü
4-Turan İyigün, Karikatürcü
5-Sadık Öztürk, Karikatürcü.
ÖDÜLLER:
1. KATEGORİ
İlköğretim birinci kademe (1.- 5. Sınıf)
Birincilik ödülü: plaket + Bisiklet
İkincilik ödülü: plaket + Mp3 Çalar
Üçüncülük ödülü: plaket + Kitap + Hediye Çeki
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü: Karikatür Albümü Seti
2. KATEGORİ
İlköğretim ikinci kademe (6. - 8. Sınıf)
Birincilik ödülü: plaket + Bisiklet
İkincilik ödülü: plaket + Mp3 Çalar
Üçüncülük ödülü: plaket + Kitap + Hediye Çeki
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü: Karikatür Albümü Seti
3. KATEGORİ
Lise (9.-12.Sınıf)
Birincilik ödülü: plaket + Dijital Fotoğraf Makinesi
İkincilik ödülü: plaket + Mp3 Çalar
Üçüncülük ödülü: plaket + Kitap + Hediye Çeki
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü: Karikatür Albümü Seti
4. KATEGORİ
Yetişkin (27 yaş altı)
Birincilik ödülü: plaket + Netbook
İkincilik ödülü: plaket + Mp3 Çalar
Üçüncülük ödülü: plaket + Kitap + Hediye Çeki
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü: Karikatür Albümü Seti.
ALİAĞA BELEDİYESİ KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ
& KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ İZMİR TEMSİLCİLİĞİ
WEB: http://www.aliaga.bel.tr/haber/karikatur-yarismasi/327

6 yorum:

Kenan Böğürcü dedi ki...

iyi çalışmalar.Bu yarışmaya her yaşta çizerin katılabileceği söyleniyor.Ancak katılım koşulları dikkatle incelendiğinde 27 yaş altı olduğu görülecektir.Bu haliyle karışıklığa sebeb olabilir.Saygı ve sevgilerle

e.t. dedi ki...

yarışmanın kazananları hala açıklanmadı.. !!!

Kenan Böğürcü dedi ki...

Sonuçlar açıklanalı çok oldu.Ancak bu ''KAYIP YARIŞMALAR'' konusu araştırılmaya değer.Geçen yıl Rusya'da Novie İzvestia'nın açtığı 'kriz'konulu yarışmadan bir daha haber alınamadı.En son Yunanistan-Filedelfiya'daki 'Futbol' konulu yarışma da kayboldu(!)Özellikle yutdışı yarışmalar insanı daha temkinli olmaya zorluyor.

cıgdem demır dedi ki...

Evet yarışmanın sonuçaları açıklandı ama kimi kazananlar "ben gibi" ödül kazandıdığını KOZYURT tan öğrendi.Ve de ödül töreni olup bittikten sonra.

Kenan Böğürcü dedi ki...

Çiğdem hanım,bu yarışmada benim oğlum da bir ödül kazandı ve zamanında haber verildi.Ancak siz yeni bir tartışma konusu açtınız.Kayıp yarışmalar bir yana bir de 'karışık yarışmalar' var.Zannederim siz böylesi bir organizasyon karışıklığına maruz kaldınız.Konuşulacak-tartışılacak çok şey olduğu kesin.Geçen yıl Kuşadasında yapılan bir karikatür yarışmasının ödül töreni organizasyon açısından çok kötüydü. Saat Kulesi karikatürcülerinin yakın ilgisi olmasaydı ödülümüzü dahi alamayacaktık.

cıgdem demır dedi ki...

Evet öyle oldu Kenan Bey :).Ben yarışmayı düzenleyen kurumu arayıp bu "ben" miyim demek zorunda kaldım :)