1.1.09

İzmir'den karikatür haberleri, ödüller ve çizerlerimize bir hatırlatma

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN ZAFER GÜVEN VE TUFAN SELÇUK’A ÖDÜL
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl düzenlediği Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Yılın Gazetecisi ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Karikatür dalında Hürriyet gazetesinden Zafer Güven, Yeni Asır gazetesinden Tufan Selçuk “Yılın Karikatürcüsü” ödülünü aldılar. Saat Kulesi çizerleri İzmir basınındaki çalışmalarını 2009 yılında yeni mizah sayfalarıyla çeşitli gazetelerde sürdürecek.
NASREDDİN HOCA KARADENİZ’DEN GEÇTİ
Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu ”Nasrettin Hoca 800 Yaşında” sergisi yıl boyunca ülkemizin doğusundan batısına her yeri dolaştı. Serginin en son durağı Trabzon oldu. Kalabalık bir öğrenci topluluğunun katıldığı sergiyi, Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürü açtı. 21 Kasım - 22 Aralık tarihlerinde açık kalan sergiye ilgi büyük oldu.

LÜTFÜ ÇAKIN’DAN YENİ KİTAP
Portre çizmek ustalık ister. Bu ustalardan biri de Lütfü Çakın. Uzun yıllar İzmir’de portre çizerliği yapan Çakın, bunları bir kitapta toplamayı düşünüyor. Geçmişten günümüze ustalarımızın yanısıra, günümüz çizerlerini de bu kitabında buluşturacak. Yalnız bir sıkıntısı var. Bazı çizer arkadaşların fotoğraflarını bulamadığından acil göndermenizi istiyor. Çünkü kitabın sonuna varmak üzere. İşte e-mail adresi: lcakin@mynet.com

Hiç yorum yok: