23.11.08

HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubu'ndan bir mizah dergisi daha: KRİZ

HOMUR "KRİZ" ÇIKARDI
HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubu KRİZ adlı bir mizah dergisi daha çıkardı.
Yeni dergi tabloit boyda kısmen renkli ve 4 sahife olacak.
HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubunun editörlüğünde çıkan KRİZ dergisi iki ayda bir DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası gazetesi ile beraber yayınlanacak. KRİZ'in birinci sayısının tirajı 15 bin olarak basıldı.
İlk sayının kapağında, çöken ABD emperyalizminin dilenmesini karikatürize eden İlker Ekici'nin çizgisi yer alıyor. İkinci sayfada "Krizler ve Kerizler" adlı krizi yorumlayan yazı ile Savaş Ünlü'nün hazırladığı "Dert Babası" köşesi var. Ayrıca Canol Kocagöz ile Mustafa Yıldız'ın karikatürü de krizi yorumluyor.
KRİZ'in bu ilk sayısında, daha önce HOMUR mizah dergisinde anayasası, parası ve bayrağı ile kurulduğu ilan edilen Büyük Homur Mizah Cumhuriyeti'nden Amerika Birleşik Devletleri'nin istediği yardım ve Büyük Homur Cumhuriyeti'nin ABD’ye önerdiği Atay Sözer'in Muhteşem Kriz’den Kurtulma paketi de yer alıyor. ABD’nin önde gelen siyasileri, ilginç fotomontajlı fotoğraflarıyla yine bu sayıda.
Arka kapakta ise Aziz Nesin'in krizi muhteşem bir şekilde anlatan "Fareler Birbirini Yer" isimli öyküsünü Devrim Demiral canlandırdı.
DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası gazetesinin eki olarak içinde yer alan KRİZ'in birinci sayısını Homur Mizah ve Karikatür Gurubu adına Atay Sözer, Canol Kocagöz, Devrim Demiral, Dinçer Pilgir, Emre Bakan, Ferit Turan, İlker Ekici, Lütfü Çakın, Muhammet Tunçsan, Mustafa Çalıkoğlu, Mustafa Yıldız, Savaş Ünlü hazırladılar.
Homur KRİZ ile irtibat kurmak ve istemek için homur@hotmail.com adresine yazabilir, ayrıca http://www.birlesikmetal.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok güzel dergiymiş, teşekkürler