12.8.08

Kuzeyin Kalemi 2008 Uluslararası Karikatür Yarışması - Fransa

Kuzeyin Kalemi 2008 Uluslararası Karikatür Yarışması - Fransa
Konu: Gönderilecek eser birbiriyle akraba şu iki konudan birini işlemelidir: Sansür (Censure) veya Siyaseten Doğru Davranış/Söz: Egemen anlayışa aykırı düşmeme çabası / Dil, din, ırk, engellilik konularında incitici olmaktan kaçınma (Politically correct).
Sayı: Her sanatçı yarışmaya 1 eserle katılacaktır. Eserler geri verilmez.
Boyut: A4 (21 x 29.7 cm).
Teknik: Serbest. Yazılı çizgilerde Fransızca veya İngilizce kullanılmalı. Orijinal karikatür katlanmadan ve kısa yaşamöyküsü eklenerek yollanmalı. Yaşı küçük çizerler için velisi tarafından yarışmaya katılma izni ve düzenleyen Fransız Çizgi-romancılar Derneği yöneticisine (adı yarışma adresi başında yer almaktadır) yayın yetkisi veren bir belge de eklenmeli. Bu belgede velinin / yasal temsilcinin soyadı, adı, adresi, tel no ve elmeki (e-mail) bulunmalı.
Her eser için sanatçı soyadı, adı, adres, posta kodu, ilçe / il, ülke, tel no, elmek, kısa biyografi, küçük katılımcılar için veli izin belgesi (surname, first name, address, post code, town / city, country, telephone number, e-mail, a short biography, parental authorisation for minors) gereklidir.
Aşağılayıcı ya da ırkçı, başkalarının fiziksel ya da moral bütünlüğünü sarsacak özellikte eserler kabul edilmez.
Ödüller: 750, 500, 350 Avro. Seçilen 50 eser albüm haline getirilip seçilenlerin katılım formundaki adreslerine yollanacaktır. Para ödülü kazananların banka bilgileri daha sonra istenecektir.
Yarışma adresine son teslim: 31 Ağustos 2008
Jüri: 10 Eylül’den önce toplanacaktır.
Düzenleyen kurum: 49+ la BD Francophone Maison Maria et Gustave Dron, 91 rue d’Austerlitz F 59200 TOURCOING
Tel : 03.20.27.54.84
WEB: http://www.bdfrancophone.fr/
Elmek: bdfrancophone@free.fr
Yarışma Adresi: Francine COPPENS, Association 49+ la BD Francophone, 25 rue du General Marchand F – 59200 Tourcoing - FRANCE.

Hiç yorum yok: