21.8.08

Erdoğan Başol Blato Büyük Ödülü ile Yılın Karikatürcüsü

ERDOĞAN BAŞOL'A HIRVATİSTAN'DAN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
Hırvatistan'ın turizm bölgesi Adriyatik Denizi'ne bakan Dalmaçya kıyılarında bulunan en büyük adalarından Korsula'nın Blato kentinde her yıl düzenli olarak yapılmakta olan festival etkinlikleri kapsamında bu yıl dokuzuncusu tertiplenen Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Büyük Ödül ( Zlata Jezina - Grand Prize) Türk karikatürcü Erdoğan Başol'a verildi ve çizerimiz "Yılın Karikatürcüsü" ilan edildi.

"Televizyon ve Bilgisayar" konulu yarışmada uluslararası jüriden büyük ödülü alan karikatürcümüz Erdoğan Başol, Korsula adasına davet edilerek bir hafta boyunca ağırlandı. Sanatçımızın ödülü kalabalık bir izleyici eşliğinde Hırvatistan'ın ünlü TV gazetecilerinden Silvija Luks tarafından kendisine takdim edildi. Törende konuşan Hırvatistan'ın ve dünyanın önde gelen karikatürcülerinden Davor Stambuk, Erdoğan Başol'u tebrik ederek ''Seni tekrar yeni başarılarınla aramızda görmeyi umut ediyoruz '' dileğinde bulundu.
Karikatürcümüz Erdoğan Başol da ''Böyle yarışmaların ulusların kültürel ve sanatsal dostluk ve yakınlaşmaları bakımından çok yararlı" olduğunu belirterek, "bu ödülü Hırvatistan'da aldığım için çok mutluyum. Bundan böyle bu yarışmaya Türkiye'den daha çok katılım olacağını umuyorum,'' dedi.
Ayrıca etkinlikler kapsamında Erdoğan Başol'un karikatürlerinden oluşan bir sergi de düzenlenerek izleyicilere sunuldu.

Hiç yorum yok: