25.7.08

15. Alcalá Üniversitesi Uluslararası Grafik Mizah Sergisi – İspanya

15. Alcalá Üniversitesi Uluslararası Grafik Mizah Sergisi – İspanya
Bu yarışmanın temel amacı, çöp konusundaki toplumsal yaklaşıma duyarlık kazandırmak ve geridönüşümün önemi üzerinde daha derinlemesine düşünme ihtiyacını yaygınlaştırmaktır. Hedef kitlemiz özellikle öğrencilerdir. Çöpümüzü analiz ederek yaşam tarzımızı tanımlayabileceğimiz gibi, o çöpü üreten toplumun röntgenini çıkarmak da mümkündür. Şilili iktisatçı Hernán Durán de la Fuente şunları söylüyor:
"San Francisco gibi bir kentin ürettiği çöpte, bir boksit madeninde elde edilenden daha fazla aluminyum ve ortalama bir madende çıkandan daha fazla bakır bulunmaktadır."
Bu veriler gelişmiş toplumlardaki israfı gözler önüne sermektedir. Öte yandan, yoksulluk içindeki insanlar için çöplüklerin, çöp bidonlarının bir geçim kapısı olduğunu da biliyoruz.
İşte bu nedenlerle, çöpe attıklarımızın değeri konusundaki 15. Alcalá Uluslararası Grafik Mizah Sergisi’nin öteki temel amacı da, bazı tutum ve davranışları değiştirebilmek için, farklı ülke çizerlerinin sanatsal ve eğitsel projelerini paylaşmak ve profesyonel dünya çizerleri arasında görüş ve deneyim alışverişine olanak sağlamaktır.
1.Yarışma ulusal veya uluslararası medyada eser yayınlayan ya da yayınlamış tüm profesyonel çizerlerin katılımına açıktır.
2."Çöp: Attıklarımızın değeri" konulu karikatür, bant karikatür veya portre karikatürler sergiye katılabilir. Katılım formu şu adresten indirilip doldurularak eser(ler)le birlikte yollanmalıdır: www.humor.fgua.es/XVmuestra
3.Eserler orijinal olmalı, arka yüzüne tarih yazılıp imzalanmalıdır. Teknik serbesttir. Dijital ürün yollayan sanatçı, bunun genellikle kullandığı tek teknik olduğunu – eserini imzalamak ve (örneğin 4 baskıdan 2 no’lu olanı 2/4 şeklinde belirterek) numaralamak suretiyle kanıtlamalıdır. Eser boyutu en fazla 297x420 mm (A3) olmalıdır.
4.Eser(ler) postada zarar görmeyecek şekilde (iki mukavva arasında) gönderilmelidir. Sorumluluk çizerindir.
5.Eserler 31 Ağustos 2008 tarihine kadar aşağıdaki yarışma adresine ulaştırılmalıdır:
Fundación General de la Universidad de Alcalá XV Muestra Internacional de Humor Gráfico.
C/ Imagen, 1-3, 28801 Alcalá de Henares, Madrid, España.
6.Seçilen eserler 15. Alcalá Uluslararası Grafik Mizah Sergisi’nde ve açılacak başka sergilerde izlenime sunulacaktır.
7.Katılan eserler (arkasına DEVOLUCION – ‘geri gönderiniz’ notu düşülen eserler dışında) Alcalá Üniversitesi Vakfı koleksiyonuna katılır ve etkinliklerde kullanılır.
8.Alcalá Üniversitesi Vakfı, katılan eserleri sanatçı adı daima belirtilmek suretiyle başka bir yükümlülük taşımaksızın grafik mizah yayın ve etkinliklerinde kullanma hakkına sahiptir.
9.Ulaşan eser sahipleri ile seçilen eser adları sanatçılara mektup ya da internet sitesi aracılığıyla duyurulacaktır. Sanatçılar sergi açılışı ve bağlantılı etkinliklere katılabilirler. Konaklama koşulları konusunda talep edenlere bilgi gönderilir.
10.Alcalá’daki sergileme ertesinde seçilen sanatçılara albüm yollanacaktır.
11.Kişisel ya da toplumsal haklara aykırı eserler sergilenmeyebilir.
12.Etkinliğe katılanlar yukarıdaki tüm koşulları kabul etmiş sayılır.
Tel.: +34 91 879 74 40/41
Fax: +34 91 879 74 55
E-mail: cultura@fgua.es

Hiç yorum yok: