29.5.08

Akdeniz Karikatür Yarışması ödül iptaline tepki

Ali Bulca'nın iptal edilen ödülü hakkında; 25.05.2008 tarihinde toplanan derneğimizin yönetim kurulu, son günlerde karikatür gündemini meşgul eden 'Akdeniz karikatür yarışması'nın ödül iptal kararı hakkında bir açıklama yapma kararı almıştır.
Bildiğiniz üzere, önemli bir karikatür yarışmasının jürisinde yer alan karikatür dünyamızın değerli sanatçıları, kendi seçtikleri 1. ve 2.lik ödülü alan iki karikatürün benzerlik taşımasını, kopya iması ile yine kendi kararları ile iptal etmişlerdir. İlk olarak ciddi bir kuruma yakışmayan bu davranışı, Anadolu Karikatürcüler Derneği olarak şiddetle kınadığımızı açıklamakta fayda görüyoruz.
Hiç bir yarışma jürisinin, kendi hatalarını düzeltmek adına, insanları töhmet altında bırakacak açıklamalar yaparak, kamu oyunda yanlış bir bilinç yaratma hakkı olmadığına inanıyoruz. Özellikle konu 'kopya karikatür' gibi ucu açık ve hassas bir konuysa, biliyoruz ki günümüz iletişim dünyasında insanlara atılan çamurların izinin temizlenmesi, o çamuru atmak kadar kolay değildir.
Sonuç olarak, bu gibi durumların ülkemizde bir kez daha yaşanmaması adına, yarışmalarda görev alan tüm jüri üyelerini, aldıkları kararların arkasında durabilecek kadar dikkatli çalışmaya davet ediyor, yaptıkları görevin ne kadar önem arzettiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.
Üyemiz Ali Bulca'nın sonuna kadar arkasında olduğumuzu, kendisinin başarılarına yenilerini ekleyerek karikatür hayatına devam edeceğini ve geçen zamanın yapılan bu büyük haksızlığı gözler önüne sereceğine olan inancımızı tüm karikatür camiasıyla paylaşırız.
Sevgi ve saygılarımızla...
ANADOLU KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU
anadolukarikaturculerdernegi

Hiç yorum yok: