28.4.08

Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu - Akşehir

Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu
Atatürk Kültür Merkezi'nce, Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi işbirliğiyle,"21.Yüzyılı Nasreddin Hoca ile Anlamak" konulu Uluslararası Sempozyum, 8-9 Mayıs 2008 tarihinde Akşehir'de yapılacak.
Nasreddin Hoca'nın doğumunun 800. yılı dolayısıyla düzenlenecek olan bu uluslararası sempozyumda; kültürümüzün evrensel bir öğesi olan Türk-İslam Dünyası'nın gülen yüzü Nasreddin Hoca fıkralarının, disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınması, özellikle bu fıkraların Türk insanıyla özdeşleşen ve insanlığın gerçekleriyle kesişen evrensel boyutu ve bunun sosyal ve fikri temeller üzerinde durularak, 21.yüzyılda Nasreddin Hoca ve fıkralarının ele alınması amaçlanıyor.
Düzenleme Kurulu'nda; Prof.Dr.Osman Horata (AKM Başkanı), Dr.Gülin Öğüt-Eker (Hacettepe Üniversitesi), Prof.Dr. Ali Berat Alptekin (Selçuk Üniversitesi), Dr. Alev Kâhya-Birgül (Atatürk Kültür Merkezi), Prof. Dr.İsmail Hüseyinoğlu (Azerbaycan İlimler Akademisi), Prof.Dr.Öcal Oğuz (Gazi Üniversitesi), Prof.Dr.Sevim Piliçkova (Makedonya), Prof.Dr.Saim Sakaoğlu (Selçuk Üniversitesi), Prof.Dr.Fikret Türkmen'in (Ege Üniversitesi) yer aldığı sempozyumda; yeni bilgi ve yorumlar içeren, özgün, bilimsel çalışmalara yer verilecek ve sempozyum dili Türkçe olacak.
Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu'na katılacak Ülkeler ve Bilim Adamları listesini görmek için buraya tıklayın...

Hiç yorum yok: