16.2.08

3. Lodz Yarışması - Polonya

3. Lodz Yarışması - Polonya
Polonya’nın ikinci büyük kentine ad olan Lodz, Leh dilinde yelken, kürek, ya da motorla hareket eden tekne ya da sandal anlamına geliyor. Öte yandan, bu kentin ne deniz, ne göl, ne de bir ırmakla bağlantısı var. Yarışma bu tezattan yola çıkan özgün, hatta şiirsel yorumlarla kentin mizahi tanıtımını amaçlıyor. Tekne imgesi; bireysel ya da toplumsal boyutta insanoğlunun kaderinin bir alegorisi olduğu gibi, fırtınalı havalarda denize açılan gemicileri düşünürsek cesareti çağrıştırıyor ve insan yaşamında bir değişiklik ve macera özlemini de simgeliyor.
Konu: Sandal / Gemi ile Balık Avcılığı (Boat fishing)
Boyut: En fazla A3 (297 x 420 mm).
Teknik: Serbest. Daha önce yayınlanmamış, başka yarışmaya katılmamış ve yayın hakkı devredilmemiş orijinal eserler ile sanatçı tarafından imzalı dijital baskı ürünler kabul ediliyor.
Sayı: En çok 5 eser. Katılma formu ile arka yüzünde sanatçı adı (name), soyadı (surname) ve (varsa) eser adı (title) yazılı olarak gönderilecek eser(ler)in TIFF formatında 300 dpi çözünürlükte ve yatay kenarı 15 cm uzunlukta taranmış kayıt(lar)ının yer aldığı bir CD eklenmelidir (Bunlar hazırlanacak albüm için gereklidir).
Jüri toplantısı: 5 Mayıs 2008
Sergi açılışı ve ödül töreni: Mayıs 2008
Ödüller: Büyük Ödül 10.000 Zloti. Ayrıca sponsor ödülleri verilebilir. Seçilenlere katalog gönderilecektir. Kazanan(lar) dışındaki eserler 30 Haziran 2008 tarihine kadar elden alınmazsa geri gönderilecektir.
Üstte: Frackiewicz (2007 Büyük Ödül)
Altta: Kuczynski (2006 Büyük Ödül)
Elmek: festiwal@ldk.lodz.pl
Son katılma: 30 Nisan 2008
Adres: “Big Boat of Humour 2008” Łódzki Dom Kultury, ul. Traugutta 18, 90-113 Łódź, Poland

Hiç yorum yok: