15.8.07

Karderizmir’den sergi duyurusu

1 – Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği, 2007 yılı toplu sergisini, 19 Eylül 2007 Çarşamba günü, saat 18.00’de, Konak Belediyesi’nin işbirliği ile, TCDD’nin İzmir-Alsancak’taki müze ve galerisinde açacaktır. Sergi, aynı zamanda, adı geçen ve bazı yeni olanakların eklendiği galerinin, mevsim açılış sergisi olacak ve 28 Eylül 2007 gününe dek sürecektir.
2 – 12 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’de, arzu eden bütün katılımcılar, bir araya gelerek, açık tartışma ve açık oylama ile, sergilenecek 30 ila 40 yapıtı belirleyecek ve en uygun birini de “ÇİZMİR-2007” ödülü için seçeceklerdir. Dolayısı ile, her yaş ve düzeyden sanatçının, sanat değeri ve bir yenilik taşıdığına inandıkları yapıtları ile katılması arzu edilmektedir. Bu yapıtın sahibine, bir plaket ve diploma verileceği gibi, arzu eden tüm karikatürcüler de birer özel armağan sunabileceklerdir (özel albüm, orijinal karikatür, kazanan sanatçının karikatür portresi, çizim gereçleri, vs). Ödül töreni ve sergi açılışı 19 Eylül saat 18.00’de birlikte gerçekleştirilecektir.
3 – Sergiye katılımın İzmir’li çizerler ile sınırlı kalmaması ve tüm çizerlerin katılması arzu edilmektedir.
4 – Her sanatçı en çok üç karikatürle katılabilecek, sergi 30 ila 40 yapıttan oluşacaktır.
5 – Serginin konusu: “İNSANLAR, İNSANCIKLAR” olarak seçilmiştir.
6 – Son teslim tarihi: 6 Eylül 2007 Perşembe günüdür.
7 – Karikatürler, siyah-beyaz ya da renkli olabilir. Yapıtın asıl gövdesi 24x34 cm boyutlarında olacak, 300 dpi, jpg ve herbiri en çok 10 MB büyüklüğünde, CDye kaydedilmiş olarak, Karderizmir – Fevzipaşa Bulvarı no:14 H.Egeli İş Merkezi kat: 6/606 Hisarönü – İZMİR adresine teslim edilecek, ya da sergilik@gmail.com e-adresine yollanacaktır. Tarama olanağı bulamayanlar, taranabilecek kalitede yapıt veya kopyaları, 6 Eylül tarihine kadar aynı posta adresine teslim edebilirler.
8 – Yapıtlarla birlikte, ad, soyad, yaş ve eğitim durumu da içeren kısa yaşamöyküsü, adres, e-adres ve telefon numarası da bildirilmelidir.
9 – Sergide yer alan karikatürler, bir CDde toplanacaktır.
10 – Sergi bitiminde yapıtların iadesi ve CDlerin dağıtımı TCDD galerisinde yapılacaktır.
11 – Açılış ve ödül töreni için, her arkadaş ya da grup, arzu ettiği içecek v.s.yi getirebilir. Bardak ve tabaklar galerice sağlanacaktır.

Amaç, karikatür dünyamızda yeni bir esintiyi İzmir’de yakalamak, alışılmış “yarışma”, “jüri” kurumlarına bir seçenek üretmek, umut veren gençleri özendirmek, deneyimli karikatürcüleri değişik tarzlar denemeye kışkırtmak ve manevi değerli ödüller sayesinde “profesyonelleşmiş yarışmacı” kimliğine uzak tutmaktır.

Kısıtlı olanaklarla da bir şey yapılabilir mi? sorusuna karşılık bir deneme...

Galeri, açılış ve tören günleri dışında, 9.00 – 17.00 saatleri arasında açık olup Pazar ve Pazartesi günleri kapalıdır.

WEB: http://karderizmir.sitemynet.com/

Hiç yorum yok: