12.7.07

Akşehir yarışmaları sonuçlandı

48.Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında; Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği ile Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmalardan; 26. Nasreddin Hoca Gülmece Öyküleri Yarışması ile 6. Ulusal Çizgi Bant Yarışması’nın sonuçları açıklandı.
Gülmece yazarlarının yanı sıra genç yeteneklerin de teşvik edilmesi ve mizah öykülerinin okuyucusuyla buluşturulmasını amaçlayan ve Seçici Kurul’un Muzaffer İzgü, Enver Ercan, Kandemir Konduk, Selahattin Duman, Öner Ciravoğlu, Ahmet Çuhacı ve Yusuf Çotuksöken’den oluştuğu Gülmece Öyküleri Yarışması’nda, Caner Çaylak “Arkayı Kaçlayalım” adlı öyküsüyle Birincilik, Atay Sözer “Resmi Keçi” adlı öyküsüyle İkincilik, Mehmet Erdem de “İstemeden Baba Oldum” adlı öyküsüyle Üçüncülük ödülüne değer görüldü.
Konusu “Küresel Isınma” olan ve Seçici Kurulu’nda Tan Oral, Kamil Masaracı, İrvin Mandel, Piyale Madra, Ramize Erer, Tuncay Akgün, Canol Kocagöz, Ergin Gülen ve Hicabi Demirci’nin yer aldığı Ulusal Çizgi Bant Yarışması’nda ise Şevket Yalaz’a Birincilik, Ömer Çam’a İkincilik, Musa Gümüş’e Üçüncülük ödülü verildi.
Yarışmada Mansiyon kazanan sanatçılar ise şöyle sıralanıyor:
1. Oğuz Gürel 2. Altan Özkesici 3. Ayşe Kızmaz 4. Mehmet Kahraman 5. Buse Durak.

Hiç yorum yok: